Milleflora

Fødevareintolerancetest


Din mad kan være kilde til stor glæde og nydelse for dig og nære din krop og styrke dit velbefindende. Men hvis din krop ikke kan optage og bruge den mad du spiser hensigtsmæssigt, så bliver det, der skulle være til gavn i stedet for til en belastning for dig.

Ved fødevareintolerance reagerer din krop negativt på bestemte fødevarer. Det kan i princippet være en hvilket som helst fødevare, og fødevarer, som du tidligerer har tålt helt uden problemer.

Der kan være forskellige årsager til, at du udvikler fødevareintolerance. Én årsag kan være, at du har overbelastet kroppen ved at have spist store mængder af den samme fødevare gennem en lang periode. Din tolerance overfor fødevaren er faldet. 

 

FØDEVAREINTOLERANCE OG FØDEVAREALLERGI
Fødevareintolerance er en ikke-allergisk fødevarereaktion. En allergisk reaktion vil som regel ses indenfor få minutter eller 1-2 timer efter at den allergiudløsende fødevare er indtaget og typisk vise sig i form af kløen og hævelse i munden og svælget. De antistoffer (IgE), som dannes ved en allergisk reaktion, kan måles via en priktest og blodprøver hos lægen.


SYMPTOMER PÅ FØDEVAREINTOLERANCE
Da kroppen reagerer med andre antistoffer (IgG) ved fødevareintolerance, er symptomerne også anderledes. De er mindre dramatiske, mere diffuse og optræder oftest flere timer eller dage efter fødevareprovokationen.

Følgende symptomer kan optræde ved fødevareintolerance:

  • Fordøjelsesproblemer som oppustethed, forstoppelse, diarré, afføring der kan skifte mellem diarré og forstoppelse, dårlig ånde, mavekneb
  • Led- og muskelømhed/smerter, hævelse, inflammationer
  • Væskeophobning, svært ved at tabe sig 
  • Manglende energi, uoplagthed, træthed, dårlig søvnrytme

Såfremt du er blevet undersøgt af lægen og har fået at vide, at du ikke har fødevareallergi og ellers er sund og rask... og hvis du måske allerede har prøvet mange forskellige behandlingsformer og midler uden at slippe af med symptomerne, så kan en fødevareintolerancetest måske være til hjælp for dig. 


FØDEVAREINTOLERANCETEST
Fødevareintolerance kan måles på baggrund af en blodprøve, hvor mængden af antistoffer (IgG) overfor en række fødeemner påvises. 


MILLEFLORA formidler fødevareintolerancetests via Imu Pro Danmark og hjælper dig med at udrede testresultaterne samt tilrettelægge din kost efter den vejledning, du modtager fra Imu Pro.


Hos Imu Pro kan du testes for eksempelvis intolerance (IKKE allergi) overfor laktose, gluten, æg, soja, nødder, frugt m.m.   

Få uddybende information og læs mere om testene påwww.imupro.dk og http://www.immunogastro.com/ 

 MILLEFLORA hjælper dig med en kostomlægning i forbindelse med fødevareintolerance som f.eks. mælke- eller glutenintolerance.  

 

 

MILLEFLORA formidler fødevareintolerancetests via Imu Pro Danmark og hjælper dig med at udrede testresultaterne samt tilrettelægge din kost efter den vejledning, du modtager fra Imu Pro.


 

 
 
Milleflora v/Lone Boel Stiller | Jægergårdsgade 46, baghuset, 1. sal, 8000 Århus C
Tlf. +45 8613 0638 | Mobil: +45 3191 0529 | Email:
milleflora@milleflora.dk